Benestar general

Problemes respiratoris i al·lèrgies, problemes digestius, estrenyiment, hipertensió, cefalea i migranyes, insomni, ansietat i depressió, contraccions musculars, lumbàlgies i ciàtiques, desordres hormonals i immunitaris…

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) reconeix l’eficàcia de l’acupuntura per a tractar al menys 49 malalties i desordres de la salut, i la llista augmenta dia a dia gràcies a la investigació.

L’OMS recomana la normalització de l’acupuntura en la medicina moderna des de l’any 1979.

L’acupuntura es basa en la regulació dels desequilibris orgànics que causen diferents símptomes i malalties, per tant és una teràpia totalment segura i sense efectes secundaris indesitjats.

Tracta i és efectiva amb la millora de diferents símptomes (ens proporciona per tant alleujament i benestar).

Tracta també les arrels o causes de diferents desequilibris orgànics què ens porten a emmalaltir, és molt recomanable per tant per al tractament eficaç de moltes dolències i molèsties què s’han anat cronificant amb el temps.

És molt recomanable a més per al manteniment de la salut i com a prevenció de possibles complicacions què les dolències puguin tenir en el futur.

Fertilitat natural

En gran part dels casos, la infertilitat es produeix per causes desconegudes. Les proves clíniques no expliquen per què no es produeix l’embaràs buscat, sembla què tot està be…

L’acupuntura i altres tècniques que utilitzem com la fitoteràpia i la moxibustió, són molt recomanables i apropiades per millorar les condicions què afavoreixen l’embaràs desitjat:

Millora del flux sanguini, de la irrigació de l’úter i del creixement endometrial, regulació de la menstruació, millora de la qualitat ovocitària, reducció de l’estrès, augment de la libido i del nivell d’energia, etc.

Com sempre, hem d’estudiar cada cas i cada condició per poder aplicar els tractaments més adeqüats.

Suport en FIV, IA

L’acupuntura, la fitoteràpia i la moxibustió són tècniques de provada eficàcia amb evidència científica, per acompanyar i millorar els resultats de les tècniques de reproducció assistida com la FIV i la IA.

Sabem què recórrer a una FIV suposa un gran esforç econòmic, entre altres costos… es tracta de processos estressants amb una forta implicació emocional.

Per això posem tot el nostre coneixement i molta cura per tal de poder augmentar les probabilitats d’èxit en l’embaràs buscat.

COM?

Coneixem be els tractaments de reproducció assistida, els complementem i treballem en paral·lel. Millorem les condicions què afavoreixen l’embaràs, augmentant les probabilitats d’èxit:

Millora del flux sanguini, optimització de la resposta ovàrica (quantitat i qualitat ovocitària), millora de la irrigació sanguínia de l’úter i del creixement endometrial, distensió de l’úter i de les seves contraccions, reducció de l’estrès...

Podem comprovar-ho amb nombrosos estudis, basats en la evidència científica (increment fins a més del 65% de probabilitats d'embaràs i millora de diferents condicions fisiològiques...).

QUAN?

Podem utilitzar els efectes de l’acupuntura en diferents moments del procés:

Abans de començar l’estimulació ovàrica.
Per regular la menstruació i posar l’organisme a punt abans del sobreesforç què suposa l’estimulació ovàrica.

Acompanyant l’estimulació ovàrica fins a la punció o aspiració fol·licular.
Per optimitzar els resultats de l’estimulació, la quantitat i la qualitat ovocitàries. També per reduir possibles efectes secundaris i molèsties derivades del tractament d’estimulació. Per reduir l’estrès.

ACUPUNTURA EL DIA DEL TRANSFER

Nombrosos estudis científics han avaluat els efectes beneficiosos de l’acupuntura el mateix dia de la transferència d’embrions.

Cada vegada són més coneguts, reconeguts i demandats. Tant al nostre país com a altres països des d’on es desplacen moltes pacients què tractem el dia del transfer des de fa anys.

Ens recomanen diferents metges i clíniques de reproducció assistida, com per exemple Barcelona IVF, on han incorporat els nostres serveis especialitzats. També associacions com l’Associació She Oak.

Realitzem dues sessions, una abans i una després del transfer. Les dues sessions es complementen, en base a un protocol de molt bons resultats als assajos clínics. És especialment indicat per afavorir la implantació dels embrions. Adaptem sempre el protocol a cada cas, per tal què resulti realment eficaç.

Ens adaptem als horaris dels transfers per poder fer aquests tractaments, en qualsevol dia de l’any. I modifiquem si cal les nostres agendes previstes.

Seguiment de l’embaràs

Seguiment i suport durant el primer trimestre d’embaràs, tractament de nàusees i altres molèsties, malposició fetal, retenció de líquids, malestar digestiu, dolors lumbars…
 
L’embaràs és un moment molt especial, acompanyat de vegades d’algunes molèsties i necessitats. Amb tractaments acupunturals adequats podem tractar aquestes dolències i guanyar benestar de manera senzilla i totalment segura.
 
A Hari acupuntura treballem sovint amb embarassades, sobretot durant el primer i darrer trimestre d’embaràs.

Recuperació al post part

L’embaràs i el part són dos treballs extraordinaris. El cos de la mare ha de realitzar en uns mesos, tot de canvis hormonals, fisiològics, físics i emocionals… què fan possibles aquests dos fets tan meravellosos.

Després del sobreesforç què dóna lloc a la gestació i el part d’una criatura, és molt important, pel benestar present i futur de la mare, poder fer una bona recuperació. 

L’acupuntura, i la fitoteràpia amb herbes medicinals xineses, així com el descans necessari per la mare, després del part, són de gran ajuda en aquest moment tan especial.

Trastorns menstruals i peri-menopausa

Irregularitats menstruals, dolor abdominal o lumbar, mal de cap o als pits… Absència de menstruació, sagnat poc fluit, escàs o excessiu… Fogots, suor nocturna, sequedat, irritabiltat, insomni o ànim depressiu al voltant de la menopausa…

Des de l’inici de les menstruacions fins la retirada de les mateixes, trobem diversos símptomes i desequilibris què de vegades acceptem com a normals. En canvi, sovint es tracta d’irregularitats i disfuncions, què podem tractar de manera molt eficaç amb l’acupuntura i altres tècniques de la Medicina tradicional xinesa.

La simptomatologia al voltant de la menstruació i la menopausa, ens dóna a més molta informació sobre el nostre estat de salut. Amb el tractament d’aquests símptomes, aconseguim benestar, a més de regular funcions orgàniques què es mostraven en desequilibri.